نوشته شده توسط : sadis

'محسن صفایی' جمعه شب در گفت و گو با ایرنا ضمن تقدیر از حضور دشمن شكن مردم استان مركزی در نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی افزود: 85 درصد از مدارس شهرستان اراك شعب اخذ رای هستند و به دلیل شمارش آرا همه مدارس این شهرستان فردا (شنبه سیزدهم اسفندماه) تعطیل است.

وی تاكید كرد: مدارس ابتدایی، راهنمایی، متوسطه و پیش دانشگاهی دولتی و غیر انتفاعی شهری (ناحیه یك و دو) و روستایی شهرستان اراك فردا تعطیل است.ك/3

8148/507



:: برچسب‌ها: آسمان , جدید , حزب ,
:: بازدید از این مطلب : 544
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 13 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : sadis
  • سرویس جهانی بی بی سی، امسال هشتادمین سالگرد تاسیس خود را در ساختمان بوش هاوس که محل تولید و پخش برنامه های رادیویی بی بی سی فارسی هم بوده، جشن گرفته است.
  • به تازگی بخش های مختلف این سرویس، از جمله فارسی، به مدت ۱۶ ساعت برنامه های خود را از داخل چادری که در محل پارکینگ این ساختمان برپا شده بود، برای مردم جهان پخش کردند.
  • پونه قدوسی یکی از دو مجری اصلی این برنامه که به زبان انگلیسی برنامه اجرا می کرد.
  • در بخشی از این برنامه، بخشهایی از برنامه نوبت شما و برنامه زنده ای رادیویی به زبان فارسی پخش شد.
  • صادق صبا رئیس بخش فارسی (چپ) و احسان آمر طوسی، مجری رادیو رادیو فارسی بی بی سی
  • از سمت راست: بهروز آفاق،‌ مدیر بخش خاورمیانه و جنوب آسیا در بی بی سی به همراه سودابه جوادی و امید پارسانژاد از همکاران بخش فارسی.
  • علی همدانی از تهیه کنندگان و مجریان تلویزیون فارسی بی بی سی.
  • احسان آمرطوسی و صادق صبا
  • مینه بکتاش، تهیه کننده و مجری برنامه های بی بی سی برای افغانستان
  • دیوید آتنبرو از مستندسازان بی بی سی درباره طبیعت و حیات وحش.
  • لیز دوست از خبرنگاران سرویس جهانی



:: برچسب‌ها: ایتالیا , اروپا ,
:: بازدید از این مطلب : 462
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 13 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : sadis
اسد و پوتین

پوتین از اظهار نظر در مورد آینده حکومت بشار اسد خودداری ورزیده است

نخست وزیر روسیه از اظهارنظر پیرامون سرنوشت حکومت سوریه خودداری کرده و نخست وزیر بریتانیا خواستار گردآوری مدارک مربوط به وقوع جنایت علیه بشریت در سوریه شده است.

ولادیمیر پوتین، نخست وزیر روسیه که از او با عنوان نامزد اصلی انتخابات ریاست جمهوری آن کشور نام برده می شود، در مصاحبه ای با دبیران ارشد شش نشریه عمده غربی، گفت که "روسیه روابط ویژه ای با حکومت سوریه ندارد."

آقای پوتین، که پیش از این هم دو دوره به سمت ریاست جمهوری انتخاب شده است، در پاسخ به سئوالی در این مورد که آیا معتقد است که رژیم بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، خواهد توانست "از اعتراضات کنونی جان سالم به در ببرد" گفت که در این مورد نظری ندارد.

وی افزوده است: "این موضوعی جدی است و سوریه مدتها در انتظار اصلاحات بوده و لازم است اصلاحات صورت گیرد، اما نمی توانم بگویم که آیا دولت سوریه برای دستیابی به وفاق ملی آمادگی دارد یا نه."

برخی از روزنامه نگاران حاضر در این مصاحبه مطبوعاتی اظهارات آقای پوتین را نشانه تغییر سیاست دولت روسیه نسبت به حکومت بشار اسد دانسته و از رای مثبت روسیه به بیانیه شامگاه گذشته شورای امنیت به عنوان نشانه دیگری از این تعییر نام برده اند.

بیانیه اخیر شورای امنیت از تصمیم دولت سوریه در جلوگیری از ورود سرپرست بخش امدادرسانی سازمان ملل به آن کشور انتقاد کرده و از مقامات سوری خواسته است تا به سازمان های امدادرسانی امکان دهد به قربانیان خشونت های جاری در آن کشور کمک کنند.

ولادیمیر پوتین در همین مصاحبه بار دیگر کشورهای غربی را به توسل به "معیارهای دوگانه" در برخورد با تحولات سوریه متهم کرده و گفته که غرب در صدد بوده است تا ارتش بشار اسد را به خروج از مناطق شهری وادار کند در حالیکه خواستار خروج مخالفان مسلح او از این مناطق نشده است.

اشاره آقای پوتین به پیش نویس قطعنامه ای در شورای امنیت است که با همکاری اتحادیه عرب و کشورهای غربی تهیه شده و در آن از حکومت سوریه خواسته شده بود نیروهای ارتشی اعزامی به مناطق شهری را به سربازخانه ها بازگرداند و به مردم امکان برگزاری تظاهرات اعتراضی را بدهد بی آنکه هدف حمله نظامیان قرار گیرند.

سیزده کشور از پانزده عضو شورای امنیت به این قطعنامه رای مثبت دادند اما چین و روسیه، که روابط نزدیکی با دولت سوریه دارند، این قطعنامه را وتو کردند.

درخواست پیگرد رهبران سوریه

در خبری دیگر در مورد سوریه، روز جمعه، ۱۲ اسفند (۲ مارس)، دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا، خواستار گردآوری مدارک مربوط به اقدامات حکومت سوریه "در خشونت گسترده و نقض حقوق شهروندان آن کشور" شد.

کامرون

دیوید کامرون بر لزوم گردآوری مدارک مربوط به جنایت علیه بشریت در سوریه تاکید نهاده است

آقای کامرون که در پایان اجلاس دو روزه رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بروکسل سخن می گفت، بر "نگرانی عمیق" اتحادیه اروپا نسبت به اقدامات خشونت آمیز دولت سوریه تاکید نهاد و اظهار داشت که کسانی که مرتکب چنین اقداماتی شده اند باید تحت پیگرد قرار گیرند و مجازات شوند.

نخست وزیر بریتانیا گفته است: "موضوع مهم، گردآوری مدارک و ارائه تصویر جامعی از وقایع سوریه است به نحوی که بتوانیم این رژیم جنایتکار را به محاکمه بکشانیم و اطمینان حاصل کنیم که پاسخگوی جنایاتی خواهد بود که علیه مردم خود مرتکب شده است."

بیست و هفت کشور عضو اتحادیه تصمیم گرفته اند سفیران خود را از سوریه فرا بخوانند و انتظار می رود در بیانیه پایانی اجلاس بروکسل، خواستار آن شوند که جامعه جهانی با تشکیل پرونده ای حاوی مدارک مربوط به وقوع جنایت علیه بشریت در سوریه، زمینه پیگرد مقامات ارشد حکومت آن کشور در دادگاه کیفری بین المللی را فراهم آورد.

تظاهرات اعتراضی در سوریه حدود یک سال پیش با درخواست مبارزه با فساد و انجام برخی اصلاحات در نظام حکومتی این کشور آغاز شد در حالیکه بسیاری از مخالفان و همچنین کشورهای غربی انتظار داشتند بشار اسد به این درخواست ها واکنش نشان دهد.

با اینهمه، دولت سوریه با استفاده از واحدهای ارتش به مقابله با تظاهرات پرداخت و به گفته منابع سازمان ملل، تا کنون دست کم هفت هزار تن از معترضان به دست نیروهای دولتی کشته و هزاران تن بازداشت شده اند.

اقدامات خشونت آمیز علیه معترضان باعث ترک خدمت گروهی از نظامیان شد که تحت عنوان "ارتش ملی سوریه" به تشکیل گروه های مسلح مبادرت کرده و هدف خود را حفاظت از شهروندان در برابر حملات ارتش دولتی اعلام داشتند.

دولت سوریه عوامل بیگانه، رسانه های خارجی و گروه های تروریستی را عامل تظاهرات اعتراضی دانسته و با دست زدن به عملیات کامل نظامی علیه برخی نقاط شهری این کشور، گفته است که چند صد تن از نیروهای دولتی هم به دست "تروریست های مسلح" کشته شده اند.



:: برچسب‌ها: باند , پاییز ,
:: بازدید از این مطلب : 507
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 13 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : sadis

به گزارش ایرنا ، این خبرگزاری كه خبرگزاری مادر در تركیه محسوب می شود با اشاره به اینكه جوانانی كه برای اولین بار امكان حضور در انتخابات را كسب كرده اند از شركت در آن هیجان زده هستند، اضافه كرد : اقلیتهای مختلف مذهبی ایران نیز در مراكز رای گیری برای اعزام نمایندگان خود به مجلس رای می دهند.

به نوشته خبرگزاری آناتولی ، در مجلس 290 نفره ایران، اقلیتهای مذهبی ارمنی، آسوری، زرتشتی و یهودی هركدام یك نماینده به مجلس اعزام می كنند.

آناتولی با اشاره به اینكه رای گیری تا ساعت 21 به وقت محلی ادامه می یابد نوشت: 3233 نامزد از جناحهای مختلف محافظه كار و اصلاح طلب ایران با دیدگاههای مختلف برای كسب كرسیهای پارلمان دویست و 90 نفره پارلمان ایران رقابت می كنند.

به نوشته این خبرگزاری در راستای تغییر و تحولاتی كه در سالهای اخیر در ایران رخ داده است ، انتخابات روز جاری مجلس شورای اسلامی به صحنه رقابت بین محافظه كاران و اصلاح طلبان ایرانی تبدیل شده است.

گفته می شود نتایج انتخابات در شهرهای كوچك ظرف 48 و در مراكز بزرگ در مدت 72 ساعت اعلام خواهد شد.

خاورم**2012* 230



:: برچسب‌ها: ابرها , آب , نقاشی های دیواری ,
:: بازدید از این مطلب : 453
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 13 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : sadis

'سعدی نقشبندی' شامگاه جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، بارش برف در این شهرستان را در روز جاری بی سابقه دانست و افزود: برف همراه با باد و كولاك شرایط سختی را در این شهرستان بوجود آورده است.

وی ارتفاع برف در برخی از مناطق روستایی را بیش از دو متر اعلام كرد و گفت: عوامل راهداری نیز با تمام امكانات و تجهیزات در صدد بازگشایی محورهای روستایی هستند اما وزش باد و كولاك به حدی زیاد است كه مانع از بازگشایی این محورها می شود.

وی با اشاره به اینكه امشب با چنین شرایطی امكان بازگشت صندوق ها به ستاد انتخابات شهرستان وجود ندارد، گفت: به منظور حفظ جان مجریان برگزاری انتخابات كار انتقال صندوق های رای به ستاد انتخابات را به فردا شنبه موكول كرده ایم.

فرماندار دیواندره در ادامه سخنان خود حضور مردم این شهرستان در این دوره از انتخابات را در دوران بعد از انقلاب بی نظیر دانست و گفت: به رغم برودت هوا و بارش برف شاهد حضور حماسی مردم بودیم.

نقشبندی به بازدیدهای خود از حوزه های اخذ رای اشاره كرد و افزود: مردم همچنان در ساعات پایانی رای گیری نیز با مراجعه به شعبات به رای دادن مشغول هستند.ك/3

533/7346



:: برچسب‌ها: شهرستان , نشان , روش ,
:: بازدید از این مطلب : 462
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 13 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : sadis

به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، مصطفي محمد نجار عصر جمعه در جمع خبرنگاران افزود: در شعبه هایی که اخذ رای به صورت الکترونیکی صورت می گیرد با مشکلی مواجه نبوده ایم .

وزير کشور با بیان اینکه تاکنون در هیچ حوزه انتخابیه با مشکلی مواجه نبوده ایم گفت: در تمامی شعب اخذ رای از ساعت های اولیه صبح تاکنون شاهد ازدحام مردم برای رای دادن هستیم.

محمد نجار ضمن تشکر از ملت ایران به خاطر خلق حماسه ای دیگر افزود: مردم ایران امروز با شور و نشاط در پای صندوق های رای حضور یافتند و با خلق حماسه ای دیگر مجریان و خادمان برگزار کننده انتخابات را شرمنده کردند.

وی ضمن تشکر از عوامل اجرایی حدود 47 هزار شعب اخذ رای در سراسر کشور اظهار داشت: گزارش های دریافتی از سراسر کشور حاکی از این است که مردم ایران از ساعت های اولیه صبح در شعب اخذ رای حضور یافته و منتظر رای دادن بوده اند.

محمد نجار ادامه داد: بر اساس تقاضایی که فرمانداران سراسر کشور داشتند فرايند اخذ رای تا ساعت 20 تمدید شده است و از ملت ایران تقاضا داریم طرف مدت تمدید شده به شعب اخذ رای مراجعه کنند.

وی اظهار داشت: در برخی استان ها از جمله آذربایجان شرقی ، آذربایجان غربی ، کردستان، لرستان و زنجان علیرغم بارش برف و باران مردم در شعب اخذ رای حضور یافته و آرای خود را به صندوق ریختند.

وزیر کشور افزود: میزان تعرفه ها تاکنون کافی بوده است و امکانات پیش بینی شده نیز پاسخگوی تمامی شعب اخذ رای بوده و هیچ مشکلی تاکنون گزارش نشده است.

سيام**7378**1723**2026



:: برچسب‌ها: روز ,
:: بازدید از این مطلب : 420
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 13 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : sadis


:: برچسب‌ها: سیاه , عکاسی , آسمان ,
:: بازدید از این مطلب : 433
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 13 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : sadis

12 اسفند 1379

روزنامه السفیر چاپ لبنان نوشت:' اسرائیل دهها ایرانی از جمله چهار دیپلمات ربوده شده آن كشور را در زندان‌های خود حبس كرده‌ است.'

12 اسفند 1371

انجمن دوستی ایران و آلمان پس از 13 سال وقفه بار دیگر فعالیت خود را در بن و برلین آغاز كرد.

12 اسفند 1357

آسوشیتدپرس خبر داد: ' اسرائیل به 400 سرباز ایرانی مستقر در جولان كه از قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در قالب نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در خطوط تماس روسیه و اسرائیل مستقر بوده‌اند اخطار كرد از مرزهای اسرائیل فاصله بگیرند.'

12 اسفند 1349

وزارت امور خارجه اعلام كرد بانونیكسون همسر رئیس‌جمهور آمریكا به طور داوطلبانه ریاست كمیته جشنهای 2500 ساله شاهنشاهی ایران در آمریكا را بر عهده گرفت.

12 اسفند 1332

'راجرز استیونس' سفیر جدید انگلستان در تهران در مصاحبه‌ای مطبوعاتی گفت انگلستان و آمریكا در مورد نفت ایران اتفاق نظر كامل دارند.

12 اسفند 1331

دولت در پیامی از مردم خواست تا به اعتصابات خاتمه دهند. آیت الله كاشانی از روز 30 تیر از مردم خواسته بود با تعطیل عمومی به مخالفت با نخست وزیری قوام بپردازند و مردم اعتصابات گسترده ای در شهرهای مختلف كشور به این خواسته پاسخ مثبت دادند.

12 اسفند 1329

در اجتماع عظیمی كه از سوی جمعیت فدائیان اسلام در مسجد شاه وقت، بر پا شده بود، سخنرانان، ظلم شركت نفت ایران و انگلیس و عملكرد سپهبد رزم‌آرا نخست‌وزیر را به شدت مورد حمله قرار دادند و بر لزوم ملی شدن صنعت نفت تاكید كردند.

12 اسفند 1324

در شرایطی كه احمد قوام، قوام‌السلطنه، نخست‌وزیر در مسكو به سر می‌برد جمعی از نمایندگان مجلس شورای ملی ادامه حضور نظامیان شوروی در خاك ایران را مورد انتقاد قرار دادند.

12 اسفند 1299

دولت سید ضیاءالدین طباطبائی تنها به روزنامه دولت علیه ایران به مدیریت زین‌العابدین اجازه انتشار مجدد داد. پس‌ از كودتا در این سال ، جراید بر اساس ماده چهارم اعلامیه‌ رضا خان با عنوان 'حكم‌ می كنم'، بسته‌ شدند. با سرآمدن‌ حكومت‌ نود روزه‌ سیدضیاء، سایر جراید نیز بصورت محدود فعالیت‌ خود را از سرگرفتند.

12 اسفند 1299

روسیه در پی انعقاد پیمان دوستی ایران و شوروی ، قوای خود را از رشت و انزلی خارج كرد.

12 اسفند 1293

'ویلهلم واسموس' رییس كنسولگری آلمان در بوشهر و عد‌ه‌ای از همكاران وی توسط نظامیان انگلیسی در نزدیكی بهبهان بازداشت شدند، ولی او توانست بگریزد.

اطلاع **2002**1717



:: برچسب‌ها: آلمان , باغ , عکس ,
:: بازدید از این مطلب : 447
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 13 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : sadis

شیخ الاسلامی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در مالزی، خاطرنشان كرد: نهمین اجلاس وزیران تعاون آسیا و اقیانوسیه در بانكوك در سال 2012 كه به عنوان سال جهانی تعاون نامیده شده، به میزبانی تایلند برگزار شد كه مقامات دولتی و اتاق مركزی تعاونی در آن شركت داشتند تا بتوانند تجربیات ایران در زمینه تعاونی ها را به دیگر كشورها منتقل كنند.

وی با اشاره به گسترش فعالیت های تعاونی در ایران، گفت: در حال حاضر 170 هزار تعاونی در كشور دارای 40 میلیون عضو است كه یك سوم جمعیت كشور را در بر می گیرد. در بخش مسكن تقریبا 15 درصد بناهای مسكونی شهری توسط تعاونی ها احداث می شود.

وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی تصریح كرد: در دو سه سال اخیر در پروژه مسكن مهر بیش از یك و نیم میلیون واحد مسكونی توسط تعاونی ها ساخته شده است.

بر این اساس می توان گفت كه سهم بخش مسكن در تعاون 13 درصد است.

شیخ الاسلامی خاطرنشان كرد: در حال حاضر 80 درصد محصول پسته و فرش ایران توسط تعاونی تولید و بازارهای جهانی عرضه می شود. تعاونی ها در حمل و نقل زمینی نیز سهم قابل توجهی دارند. در سال های اخیر نیز سهام قابل توجهی از شركت های دولتی در جریان خصوصی سازی به تعاونی ها واگذار شده است.

وی در ادامه با اشاره به مشاركت زنان در بخش تعاونی، گفت: در نشست تایلند موضوع مشاركت زنان در بخش تعاون مطرح شد كه وضعیت ایران در این خصوص تشریح شد. در 15 درصد از تعاونی ها 51 درصد اعضاء را زنان تشكیل می دهند و در مجموع 10 میلیون زن عضو تعاونی ها هستند كه 17 درصد از این تعداد نیز در بخش مدیریت تعاونی ها فعالیت می كنند.

شیخ الاسلامی با اشاره به پیشرفت قابل توجه تعاونی ها در كشور، اظهار داشت: بر اساس سیاست های اعلام شده باید سهم بخش تعاون از تولید ناخالص داخلی به 25 درصد برسد. گر چه این میزان عدد قابل توجهی است اما با تلاش و جدیت بیشتر می توان به آن دست یافت.

وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی تاكید كرد: در سال های اخیر جدا از حمایت هایی كه از بخش تعاونی به عمل آمده ، حمایت ها و مشوق هایی برای بخش تعاونی در نظر گرفته شده است كه از آن جمله می توان به اعطای تسهیلات مالی و حمایتی، آموزش های فنی و حرفه ای رایگان اشاره كرد.

وی ادامه داد: علی رغم اینكه دولت درصدد خصوصی سازی است و سهام بسیاری از بانك های دولتی به بخش خصوصی واگذار شده، در بخش تعاون مجوز تاسیس بانك توسعه تعاون برای دادن تسهیلات به تعاونی ها با توجه به منویات مقامات كشور در این خصوص اخذ شده است. صندوق ضمانت سرمایه گذاری، بیمه اعتباری مطمئن از سوی دولت برای حمایت از كار تعاونی ها در نظر گرفته شده است.

شیخ الاسلامی با توجه به تاكید مسوولان بر ورود تعاونی ها به صنایع مادر و ملی نظیر هواپیمایی، كشتیرانی،؛ بانكداری، بیمه، گفت: راه برای ورود تعاونی ها به این بخش ها باز شده و اصلاح قوانین مناسبی نیز در این خصوص صورت گرفته است.

وی با اشاره به نهایی شدن تدوین لایحه اصلاح قانون تعاونی در دولت، گفت: این لایحه به زودی به مجلس شورای اسلامی ارایه می شود تا به عنوان سند ملی در بخش تعاون در باب اصلاح اساسنامه ها و جذب سرمایه های داخلی و خارجی در بخش تعاونی باشد.

وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی در ادامه با اشاره به پیشنهادهای ایران به اجلاس وزیران تعاون آسیا و اقیانوسیه، گفت: پیشنهاد تشكیل اتحادیه های منطقه ای و بین المللی در بخش تعاون ارایه شد تا در قالب آن فعالیت های مختلف را در برنامه كار داشته باشند. تاسیس بانك بین المللی تعاون برای استفاده از ظرفیت های بالای تعاونی نیز پیشنهاد شد.

وی ادامه داد: در این نشست قرار شد سازوكاری برای ارایه تجربیات تعاونی های موفق و توانمند سازی تعاونی ها از طریق فراگیری تجارت فراهم شود.

شیخ الاسلامی در ادامه با اشاره به دیدار خود با وزیر كار و كشاورزی تایلند و گفت و گو در خصوص مسایل مورد علاقه دو كشور و گسترش روابط، گفت در این دیدارها در زمینه های همكاری و توسعه روابط دو كشور گفت و گو شد. پیشنهادهای ایران مورد توجه قرار گرفت و قرار شد گروه های كاری برای بررسی بیشتر تشكیل شود.

وی تاكید كرد: دو كشور قرار است تفاهم نامه هایی را آماده كنند تا در دیدارهای بعدی به امضاء دو كشور برسد. بسیار امیدواریم با جدیت مقامات ایران و تیلند پایه همكاری های مثبت و سازنده داشته باشیم.

آساق**335



:: برچسب‌ها: ظروف چینی ,
:: بازدید از این مطلب : 412
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 13 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : sadis

با پیروزي انقلاب اسلامي در سال 1357، تحولات شگرف و مهمی در اوضاع سیاسي، اجتماعي و فرهنگي ایران شكل گرفت و نظام ارزشي جامعه ایران متحول شد. مشاركت مردم در عرصه های مختلف سیاسی اجتماعی برای تعیین سرنوشت خود، ازتحولات مهم پس از پیروزی انقلاب اسلامی بود كه روند آن همچنان پرصلابت و استوار پیش می رود.

انتخابات به عنوان یكی از نمادهای پرشور مشاركت سیاسی در ایران، مسیر درخشانی را تاكنون طی كرده است. نگاهی به تاریخچه مشاركت انتخابات مجلس شورای اسلامی از نخستین دوره تاكنون حاكی از اراده ملت برای ساختن حال و آینده كشور است.

این مسیر از 24 اسفند 1358، یكسال پس از پیروزی انقلاب اسلامی كه مردم با گزینش نخستین نمایندگان خود در مجلس شوراي اسلامي پای بست خانه خود را با استواری بنا نهادند، تا امروز- 12 اسفند 90 - همچنان پرقوت و با صلابت ادامه دارد.*

** دوره اول

------------------------

انتخابات نخستین دوره مجلس شورای اسلامی در بیست و چهارم اسفندماه 1358، با حضور جریان ها و گروه های سیاسی وقت برگزار شد.

در این دوره جمعیت واجدین شرایط جهت شركت در انتخابات، 20 میلیون و 857 هزار و 391 نفر اعلام شده بود كه از این تعداد 10 میلیون و 875 هزار و 969 نفر برابر با 14/52‎ درصد در كل كشور به پای صندوق های رای رفتند.

در نخستین مرحله انتخابات 97 نفر از سراسر كشور موفق به كسب اكثریت مطلق آرا شدند و به مجلس راه یافتند و 137 نفر دیگر در مرحله دوم انتخابات راهی خانه ملت شدند.

نخستین جلسه مجلس در هفتم خرداد 1359 برگزار و به همین مناسبت این روز، روز قانون و آغاز هفته مجلس نام گذاری شد.

با توجه به شرایط انقلابی جامعه ایران، این دوره، به تغییر قوانین قدیمی و تصویب قوانین جدید اهتمام داشت. البته تحمیل جنگ علیه ایران در سال 1359، و مسائل پیرامون آن در سال‌های پایانی دوره مجلس اول، این نهاد را بیشتر از موضوعات دیگر به خود مشغول كرد.

** دوره دوم

----------------------------------

انتخابات دومین دوره مجلس در بیست و ششم فروردین 1363 برگزار شد. در این دور از مجموع 24میلیون و 143هزار و 498 نفر كه واجد شرایط رای دادن بودند؛ 15میلیون و 607 هزار و 306 نفر برابر با 64/64 درصد در انتخابات مشاركت و در مرحله دوم این انتخابات نیز شش میلیون و 679هزار و 324 نفر شركت كردند و 274 نماینده راهی مجلس شدند.

فعالیت مجلس در این دوره به شدت متاثر از شرایط جنگ در كشور بود، همچنین بعضی از موضوع های سیاست خارجی نظیر تداوم دشمنی آمریكا با ایران نیز از موضوعات مهم این دوره مجلس بود.

** دوره سوم

-----------------------------

نوزدهم فروردین ماه 1367 روز برگزاری انتخابات سومین دوره مجلس شورای اسلامی بود.

در این انتخابات 27 میلیون و 986 هزار و 736 نفر؛ واجد شرایط رای دادن بودند كه از این تعداد ١٦ میلیون و ٧١٤ هزار و ٢٨١ نفر برابر با 72/59 درصد به پای صندوق های رای رفتند و در نهایت 278 نماینده راهی مجلس شورای اسلامی شدند.

دوره پایانی مجلس سوم علاوه بر اتمام جنگ، شاهد رحلت جانسوز حضرت امام خمینی(ره) نیز بود. مباحث سازندگی ویرانه‌های جنگ از جمله مسایل مهم در دستور كار این مجلس بود.

** دوره چهارم

----------------------------------

انتخابات مجلس چهارم در 21 فروردین 1371 برگزار شد. جمعیت واجد شرایط جهت شركت در انتخابات در این دوره ٣٢ میلیون و ٤٦٥ هزار و ٥٥٨ نفر بود كه از این تعداد در مرحله اول 18 میلیون و 767 هزار و 42 نفر در سراسر كشور در انتخابات شركت كردند. میزان مشاركت مردم در این انتخابات 81/57 درصد بود. مرحله دوم این انتخابات نیز 18 اردیبهشت همان سال برگزار شد و 275 نماینده بر كرسی های مجلس تكیه زدند. تداوم سازندگی همچنان در رأس دستور كارهای مجلس این دوره بود.

** دوره پنجم

----------------------------

پنجمین دوره انتخابات مجلس در هجدهم اسفندماه 1374 با حضور 24 میلیون و 682 هزار و 386 نفر یعنی حضور 1/71 درصد مردم در انتخابات بود،. تعداد واجدین شرایط شركت در انتخابات در این دوره ٣٤ میلیون و ٧١٦ هزار نفر اعلام شد و 277 نماینده وارد مجلس شورای اسلامی شدند.

مقابله با برخی از مسایل خارجی نظیر افزایش فشارهای آمریكا و اروپا به ویژه پس از اعمال تحریم‌های آمریكا علیه ایران از مهم‌ترین موضوع های مورد بررسی مجلس پنجم بود.

** دوره ششم

--------------------------

انتخابات ششمین دوره مجلس شورای اسلامی در سی ام بهمن 1378 با حضور 26 میلیون و 82 هزار و 157 نفر یعنی 67 درصد واجدان شرایط رای دادن برگزار شد. در این انتخابات واجدین شرایط برای شركت در انتخابات 38 میلیون و 726 هزار و 431 نفر بود، منتخبین مردم 291 نفر بودند كه به خانه ملت رفتند.

این دوره توسعه سیاسی در عرصه داخلی و تنش‌زدایی در عرصه سیاست خارجی در دستور كار مجلس شورای اسلامی بود.

** دوره هفتم

----------------------------

انتخابات هفتمین دوره مجلس شورای اسلامی در اول اسفند 1382 با حضور 23 میلیون و 734 هزار و 677 نفر و با حدود مشاركت بیش از 50 درصدی برگزار شد. مجلس در این دوره با 294 نفر كار خویش را آغاز كرد.

مقابله با مشكلات اقتصادی و اجتماعی، تصویب پروتكل الحاقی، تلاش برای پیوستن به سازمان تجارت جهانی... از مهمترین موضوعات و دل مشغولی های این مجلس بود.

** دوره هشتم

-------------------------

انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی، در 24 اسفند سال 1386 در سراسر ایران برگزار شد. در دوره هشتم ، 22 میلیون و 350 هزار و 254 نفر یعنی 51 درصد حایزین شرایط در انتخابات مشاركت داشتند و 288 نفر به مجلس راه یافتند.

موضوعات مهم در این دوره مربوط به انرژی هسته ای، تحریم ها ، بررسی مسایل مربوط به تحول اقتصادی و ادغام وزارتخانه ها بود.

** دوره نهم

---------------------------

12 اسفند 90 روز سرنوشت ساز دیگری در تقویم انقلاب اسلامی است . مردم ایران دراین روز در آزمونی دیگر برای انتخاب نمایندگان اصلح آرای سبز خود را به صندوق ها می ریزند تا این پیام در تاریخ جاودان بماند؛ ملت معمار خانه ملت است.

-------------------------------------------------------------------

* منبع آمار: پایگاه اطلاع رسانی وزارت كشور

اطلاع**2002**1717**1599



:: برچسب‌ها: تصویر ,
:: بازدید از این مطلب : 472
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 12 اسفند 1390 | نظرات ()